Installatie Mozilla Firefox

Inleiding

Deze korte installatiehandleiding beschrijft het downloaden en installeren van de webbrowser “Mozilla Firefox” alsmede het advertentieblokkeerprogramma “Ad Blocker Plus”.

Stap 1 [Installatie Firefox]

– Ga met Internet Explorer naar het volgende web adres: http://www.mozilla.org – Download Firefox door te klikken op de groene knop “GRATIS DOWNLOAD”.

Stap 2

– Wanneer het installatievenster verschijnt, laat het vinkje “Firefox mijn standaardbrowser maken” aan en klik op de knop “Installeren”:

Stap 3

– Na de installatie kun je ervoor kiezen om je bladwijzers (bookmarks) te importeren uit b.v. Internet Explorer of Google Chrome. Na de eventuele import klik je op “Voltooien”. Firefox is nu met succes geïnstalleerd.

Stap 4 [Installatie AdBlock Plus Advertentieblocker]

– Ga in Firefox naar het volgende webadres: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/adblock-plus/ – Klik op deze pagina van Adblock Plus (v2.5.1 op het moment van schrijven van deze manual) op de knop “+ Toevoegen aan Firefox”:

Stap 5

– Klik in het volgende venster op “Nu installeren”:

Stap 6

– Scroll naar beneden in de webpagina die na de installatie verschijnt en zet de drie knoppen aan. De Ad blocker software is nu met succes toegevoegd.

Stap 7 – Optioneel

– Eventueel kun je nog een instelling aanpassen zodat ALLE advertenties geblokkeerd worden, ook degene die AdBlocker Plus als niet opdringerig ziet:
Was this article helpful?

Related Articles